Welkom op de website van SVENS Challenge.

Mijn naam is Lennart Stekelenburg. Sinds 2005 ben ik topsporter en heb ik deelgenomen aan verschillende internationale toernooien. Al vanaf mijn zesde train ik om mijn grote droom waar te maken: deelnemen aan de Olympische Spelen. Dit heb ik lange tijd gedaan in zwembad de Waterstee in Numansdorp. Ik kom hier nog regelmatig en daardoor ken ik Sven op ’t Ende, een 11-jarige zwemmer van zwem- en polovereniging ZPC Numansdorp met een bijzonder verhaal. Sven stuurde mij onderstaande brief:

Hoi Lennart,

Af en toe komen we elkaar wel eens tegen in het zwembad in Numansdorp. Via je moeder en je zussen ken je waarschijnlijk mijn verhaal ook wel. Toch hieronder nog even in het kort.

Begin vorig jaar voelde ik me vaak niet lekker en moest tijdens een aantal zwemwedstrijden opgeven omdat het gewoon niet meer ging. In maart zwom ik nog wel mee met de Zuid-Hollandse kampioenschappen op de 50-Vrij en dat ging eigenlijk best goed, maar de wedstrijden daarna ging het steeds slechter. Uiteindelijk ben ik op donderdagochtend 12 april 2007 bloed gaan prikken. Toen ik die middag uit school kwam, moest ik gelijk door naar het Sophia Kinderziekenhuis. De huisarts had gebeld dat mijn bloed niet goed was. In het Sophia kreeg ik te horen dat ik Leukemie heb.

Inmiddels ben ik anderhalf jaar en een heleboel chemokuren verder. Ik heb het heel zwaar gehad, in het begin was ik erg ziek van alle kuren en kon ik eigenlijk niks. Vooral het zwemmen miste ik heel erg. Gelukkig voel ik me nu weer een stuk beter en ondanks dat ik nog steeds iedere week chemo krijg, ben ik weer aan het trainen en zwem ik ook weer wedstrijden mee. Nu wil ik graag iets terug doen. Ik wil geld inzamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis zodat er nog betere behandelmethoden kunnen worden ontwikkeld voor kinderen met kanker.

Ook wil ik inzamelen voor de “Doe Een Wens Stichting”, zij vervullen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij hebben mijn allergrootste wens (Graceland bezoeken) afgelopen zomer vervuld. En hoe kan ik dat beter doen dan met zwemmen. Mijn vraag aan jou is dan ook: “Kun je mij helpen een mooi zwemevenement te organiseren om veel geld in te zamelen?” Ik hoop dat je erover na wilt denken. Bedankt alvast.

Groeten, Sven

Sven en ik willen samen met vrijwilligers van ZPC Numansdorp het volgende gaan organiseren: Een evenement waarbij geld wordt ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis en de Doe Een Wens Stichting. Via inschrijving willen wij ongeveer 24 zwemteams van 6 zwemmers en 20 waterpoloteams deel laten nemen aan een zwem/waterpolo Challenge. Het doel hierbij is om samen met je teamgenoten binnen een uur zoveel mogelijk meters af te leggen of doelpunten te scoren. Via sponsoring halen de deelnemende teams een bedrag op dat aan het einde van de dag zal worden overhandigd aan de door Sven gekozen goede doelen. Naast het gesponsorde bedrag via teams willen Sven en ik als organisatoren van dit evenement zoveel mogelijk geld inzamelen. En daarvoor willen wij u benaderen!

Ondanks dat geld inzamelen voor een goed doel voor een groot deel nog steeds op liefdadigheid berust, gaan wij zoveel mogelijk media-aandacht proberen te trekken, zodat u als sponsor in het zonnetje kan worden gezet. Mocht uw bedrijf niet in staat zijn om ons financieel te ondersteunen, dan kan het bijvoorbeeld ook door middelen te schenken die wij kunnen verloten.

Sven en ik komen graag bij u langs om onze plannen verder toe te lichten. En te praten over wat u voor ons kan betekenen. Daarom nemen wij snel contact met u op om te informeren naar uw interesse.

Met vriendelijke groet,

Sven en Lennart